Move IT 4 Us All

Sretni smo što možemo najaviti da SOS Dječija sela u BiH pokreću prvu regionalnu društveno odgovornu kampanju pod nazivom IT4SOS koja ima za cilj integrisati nekoliko ključnih CSR segmenata: brigu o uposlenicima i njihovom zdravlju, brigu o okolišu i brigu o djeci bez roditeljskog staranja. Kroz kampanju  IT kompanije mogu djelovati filantropski za svaki pređeni zeleni kilometar svojih zaposlenika.

Preko aplikacije se uposlenici povezuju na dashboard koji u stvarnom vremenu prikazuje za koliko smo smanjili emisije CO2. Emisije koje trenutno oslobađamo odrediće klimatsku budućnost naše djece i unuka. Nama koji sada brinemo o djeci, istovremeno promišljajući o zaostavštini za generacije što dolaze, ovo je prilika da zajedno napravimo održive promjene.

Mi u SOS Dječijim selima u BiH posvećeni smo zdravom rastu i razvoju svakog djeteta jednako kao što su IT kompanije predane dobrobiti i razvoju svojih uposlenika. Čini se savršen smo par za ambiciozan cilj: preći 64.000 kilometara i na taj način emisiju CO2 smanjiti za 1.664t te osigurati 64.000 KM za godišnje potrebe 2 SOS porodice u Sarajevu i Gračanici. Za više informacija o kampanji i modelima saradnje kontaktirajte Odjel za prikupljanje sredstava na email [email protected]