Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Kumstvo

Da li ste ovih dana na nekoliko sarajevskih lokacija vidjeli štand SOS Dječijih sela BiH te vedra lica SOS predstavnika? Možete ih sresti na lokacijama u Sarajevu, porazgovarati sa njima, saznati više o radu SOS Dječijih sela BiH, pridružiti se krugu naših prijatelja i postati Kum/a porodica.

Šta kumstvo podrazumijeva?

Postati Kum/a znači da kontinuirano mjesečno donirate porodicama koje žive u SOS Dječijim selima u BiH.

Najjednostavniji način je putem online forme, ili aktiviranjem trajnog naloga u svojoj banci putem kojeg jednom u mjesecu na račun SOS Dječijh sela u BiH uplaćujete iznos koji sami odredite (10, 15, 25…50 KM). Ukoliko nakon određenog vremena budete željeli prekinuti kumstvo, u svakom trenutku možete odustati.

Novci koje kumovi doniraju najdirektnija su podrška za sve porodice i koriste se isključivo za pokrivanje tekućih troškova – hrane, higijene, školskog materijala, odjeće, troškove vanškolskih aktivnosti djece…

Kako prepoznati SOS predstavnika?

– Uvijek i jedino će se nalaziti na lokacijama koje će svake sedmice biti objavljene na web stranici, te društvenim mrežama SOS Dječijih sela BiH
Ima tablet na kojem možete unijeti Vaše podatke te putem online forme mjesečno donirati
Ima iskaznicu SOS Dječijih sela BiH sa ličnim podacima
Nosi plavu majicu sa sloganom „Sreća je znati srcem dati“
– Ima forme za trajni nalog banke, te informativni materijal o SOS Dječijim selima BiH

Uplata novčanih donacija se može vršiti isključivo putem žiro računa ili u prostorijama organizacije.

Ovo su naši SOS predstavnici

Ovo su lica koja ćete susretati na štandovima SOS Dječijih sela u BiH

Hedija Ćesko

Tarik Šabaredžović

Aida Tukar

Sonja Kalajdžić

Edita Bacović-Rašljanin

Nerma Sirćo

Samira Bucalo

Vanja Galijašević

Lamija Okerić

Gdje ove sedmice možete sresti SOS predstavnike?

Hvala dragim partnerima i prijateljima koji su nam ustupili prostor i omogućili da se susretnemo sa Vama i približimo Vam rad SOS Dječijh sela u BiH

Kako postati SOS Kum/Kuma?

Donirajte putem naše online platforme

Jednostavno popunite online formu i izaberite iznos koji želite mjesečno donirati kao i datum svake naredne uplate.

Ukoliko iz nekog razloga želite prekinuti kumstvo, dovoljno je da nam pošaljete email.

Uz pomoć SOS predstavnika

Uz pomoć SOS predstavnika popunite online formu na licu mjesta.

Ukoliko imate otvoren račun u Raiffeisen banci, SOS predstavnik može za Vas popuniti formu trajnog naloga te je, uz Vašu potpisanu punomoć, odnijeti u banku kako bismo Vam olakšali cijeli proces aktiviranja trajnog naloga

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, SOS Dječija sela BiH se obavezuju da će prikupljene lične podatke koristiti isključivo u skladu sa datom punomoći, te u svrhu praćenja uplata i održavanja kontakta sa Vama. Lični podaci neće biti korišteni u bilo koje druge svrhe. Ovi podaci su dostupni samo autorizovanom osoblju SOS Dječijih sela BiH, te banke u kojoj otvarate trajni nalog i nikada neće biti stavljene na raspolaganje trećim licima (osim u slučaju zakonske obaveze, kada su traženi od strane nadležnih službi putem propisanih procedura).

SOS Dječija sela BiH ne preuzima odgovornost po bilo kojem osnovu, ukoliko korisnik sam otkrije svoje podatke trećim licima, ili im te podatke učini dostupnim na drugi 

Otvaranjem trajnog naloga

Dovoljno će biti da nam na email [email protected] pošaljete Vaše ime i prezime, te broj telefona kako bismo sa Vama bili u kontaktu, a u svojoj matičnoj banci otvorite trajni nalog:

Primalac: SOS Dječija sela BiH
Svrha uplate: Kumstvo SOS porodica
Iznos: 10, 15, 25…50 KM
Broj računa: 3387307756252209 

Trebate dodatne informacije o Kumstvu

Pozovite nas na 033 465 053 ili 066 910 676 ili pošaljite mail na [email protected], a mi ćemo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Hvala Vam za sve što činite za SOS Dječija sela BiH i omogućavate toplo porodično okruženje za dječake i djevojčice o kojima brinemo!

Prijavi se:  +387 66 910 676

[email protected]

Nakon prijave za Kumstvo dobićete pismo dobrodošlice, a tokom godine ćemo Vam slati pisma- novosti iz porodica kako biste vidjeli koliko Vaša pomoć čini promjene mogućim.

Bilo da se opredjeljujete za kumstvo kao pojedinac ili kao kompanija, Vaš doprinos je nemjerljiv, a podrška odrastanju dječaka i djevojčica iznimno značajna. Postanite Kum/Kuma još danas!

Najjednostavniji način uplate je da putem online forme ili otvaranjem trajnog naloga, u banci ili putem internet bankarstva.

Broj žiro računa kod Raiffeisen banke:

1610000000000011

uz obavezan unos poziva na broj 
502021000-030000626-9

Iznos mjesečne donacije sami određujete (10, 15, 25…. 50KM). Snaga kumstva je u Vašoj kontinuiranoj podršci, a svojim kontinuiranim donacijama zaista možete učiniti beskrajno mnogo.

Kumstvo SOS porodica u BiH ovisi isključivo od Vaše odluke, želje, mogućnosti i – Vašeg dobrog srca, te napominjemo da nikakvih zakonskih ili drugih obaveza nemate ukoliko bilo kada ili zbog bilo kojih razloga želite prekinuti svoje kumstvo.

 

Hvala dragim partnerima