Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MOVEIT4SOS

Sretni smo što možemo najaviti početak jedinstvene kampanje MOVEIT4SOS, koju već tri godine provodi organizacija SOS Dječija sela u BiH. MOVEIT4SOS kombinuje brigu o zdravlju uposlenika kompanija sa dominantno sjedećim zanimanjima, smanjenje emisija CO2 i filantropiju kroz podršku SOS porodicama. Ove godine kampanja se sprovodi od 17.06. do 10.11. a njen cilj je osigurati 76.000 KM za godišnje troškove života 2 SOS porodice u Sarajevu i Gračanici.

Fokus kampanje je briga o zdravlju zaposlenika bh. kompanija kroz motiviranje na aktivnosti kao što su šetanje, trčanje i vožnja biciklom čime se kroz filantropsko djelovanje kompanija pruža direktna podrška sretnom, zdravom i bezbrižnom odrastanju djece bez roditeljskog staranja. Kampanja integriše i još jedan važan segment, doprinoseći očuvanju okoliša kroz smanjenje emisije CO2.

Kako se pridružiti kampanji?
Kompanija se opredjeljuje ili za paket (praveći procjenu na fer osonovi o zelenim kilometrima koje će njeni uposlenici preći) ili donira 1 KM za svaki pređeni kilometar. Kontaktirajte naš odjel za prikupljanje sredstava: [email protected].