SOS DJEČIJA SELA

O nama

Kako možete pomoći

SOS Dječija sela BiH su humanitarna organizacija koja brine o djeci i mladima koji su ostali bez roditeljskog staranja i pruža im šansu za sretno djetinjstvo i bolju budućnost. U SOS porodicama, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, djeca odrastaju u porodičnom okruženju uz roditeljsku ljubav. Jer svako dijete zaslužuje pripadati negdje, biti voljeno i sigurno. Pored brige o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, kroz Program jačanja porodica pomažemo i biološkim porodicama koje su u riziku od razdvajanja od djece, da ostanu na okupu.

U direktnoj brizi odrasta 210 djece i mladih, a kroz programe jačanja porodica brinemo o 716 djece i 272 porodice.

SOS Dječija sela BiH djeluju u BiH  od 1994. godine i dio su SOS Children's Villages International, internacionalne organizacija koja više od 70 godina djeluje u 136 zemlje širom svijeta, na svih 5 kontinenata. 

Dječija prava

Zagovaranje dječijih prava zasnivamo na principu da sva djeca bez ikakve diskriminacije imaju sva prava. Koristimo zagovaranje kao sredstvo da podržimo najranjiviju djecu, djecu koja su bez roditeljskog staranja ili pod rizikom da ga izgube. Usmjeravamo zagovaranje na pitanja koja imaju najveći uticaj na dobrobit i prava te djece, njihovih porodica i zajednica.

Zagovaranjem podsjećamo nosioce dužnosti na njihovu odgovornost da obezbijede uslove kako se prava djece ne bi kršila.

Sugestije i primjedbe

Organizacija SOS Dječija sela BiH želi kontinuirano unaprijeđivati svoj rad i biti što bolja podrška djeci i porodicama sa kojima radimo. Kako bismo to osigurali ohrabrujemo vas da nam pošaljete svoje  sugestije. Ukoliko imate bilo kakve komentare i primjedbe na naš rad, ljubazno Vas pozivamo da nas kontaktirate putem maila [email protected] , a mi ćemo se postarati da dobijete odgovor u što kraćem roku. HVALA!