Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Općina Stari Grad donirala 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

Općina Stari Grad donirala je 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH kako bi podržali sretno odrastanje djece i mladih bez roditeljskog staranja. Povodom potpisivanja ugovora općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić posjetio je SOS Dječije selo Sarajevo gdje se sastao sa nacionalnim direktorom organizacije Malikom Garibijom.

Načelnik Hadžibajrić je istakao da su SOS Dječija sela u BiH svojim radom pokazala kako treba voditi brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja u svim aspektima, od najranijeg uzrasta do potpunog osamostaljivanja za život, zapošljavanja i rješavanja stambenog pitanja.

“Ovo je kompletan pristup i briga o djeci i mladima na način da kada odrastu budu punopravni članovi društva i spremni za samostalni život. I dalje ćemo podržavati rad SOS Dječijih sela u BiH i ovo je samo početak naše saradnje za koju vjerujem da će u budućnosti biti još jača i bolja”, najavio je načelnik Hadžibajrić.

“U SOS Dječijim selima nastojimo pružiti sretno odrastanje za djecu i mlade i osnažiti ih za samostalni život, kako bi sutra bili uspješni mladi ljudi. Sretni smo kada naš rad i posvećenost prepoznaju u lokalnoj zajednici u kojoj djelujemo. Općina Stari Grad odlučila je pružiti nam podršku u radu i na taj način biti dijelom naše misije u kojoj ćemo osnažiti djecu i mlade u našoj brizi, ali i naše društvo učiniti boljim mjestom za buduće generacije”, rekao je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Nakon potpisivanja ugovora predstavnici Općine Stari Grad posjetili su jednu porodicu gdje su imali priliku razgovarati i sa SOS mamom Amirom.