Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

SOS Dječija sela u BiH organizuju edukativno-zabavne aktivnosti u Skenderiji za djecu i roditelje povodom Dječije nedjelje

(Sarajevo, 03.10.2023.) SOS Dječija sela u BiH, u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, Ministarstvom privrede Katona Sarajevo i Gradom Sarajevo, organizuje Dječiji dan povodom obilježavanja Dječije nedjelje. Manifestacija će se održati u nedjelju, 08.10.2023. u dvorani „Mirza Delibašić“, u Skenderiji.

Za djecu predškolskog i školskog uzrasta bit će organizovan niz zabavno-edukativnih aktivnosti u u periodu od 10:00 do 15:00 časova. U dvorani će biti postavljeni i štandovi za informisanje učesnika o pravima djece kao i o servisima i programima partnerskih lokalnih nevladinih organizacija, ustanova i zavoda koji svojim djelovanjem daju punu podršku najranjivijim skupinama našeg društva. Osim koncerta Latifa i Mravka Travka, svi učesnici će biti u prilici zabavljati se u performansima dječijih animatora.

Dječija nedjelja ima za cilj promociju dječijih prava, poboljšanje društvene brige za djecu, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece i njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima. Također, manifestacija će biti sjajna prilika za druženje i povezivanje djece bez roditeljskog staranja sa djecom iz lokalne zajednice.

Ulaz je besplatan, a iz organizacije SOS Dječija sela u BiH pozivaju sve roditelje da zajedno sa djecom dođu na druženje uz koje će se mališani kroz zabavu edukovati!

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.