Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Raiffeisen banka nastavlja podržavati SOS Dječija sela u BiH

 Donacije po osnovu transakcija Mastercard Shopping karticom

  „Aktivno se zalažemo za održivi razvoj u društvu u kojem poslujemo, uključeni smo u inicijative koje se bave rješavanjem društvenih pitanja te na taj način podržavamo buduće generacije. I u ovom slučaju zahvalnost dugujemo našim klijentima koji korištenjem kartice indirektno doprinose kreiranju boljih uslova za korisnike ove tri organizacije“, izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave banke.

Prije šest godina Banka je započela projekat u okviru kojeg izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Sredstva su donirana za Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela u BiH.

 “U SOS Dječijim selima u BiH posvećeni smo sigurnom i sretnom odrastanju djece u porodičnom okruženju, a to možemo samo uz kontinuiranu podršku naših donatora. Naši dugogodišnji prijatelji iz Raiffeisen Banke kroz brojne projekte podržavaju naš rad i godinama potvrđuju da istinski razumiju potrebe djece i mladih. Hvala od srca za vrijednu novčanu donaciju, ali i za sve volonterske aktivnosti menadžmenta i uposlenika banke koji već dugi niz godina pomažu da djeci i mladima bez roditeljskog staranja osiguramo bolju budućnost”, izjavio je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.

Raiffeisen banka je predana svojoj strategiji održivosti i ispunjavanju ESG principa te u skladu s tim podržava projekte koji su usmjereni na osjetljive segmente društva, a kroz gotovo dvije decenije podržavaju rad SOS Dječijih sela u BiH.