Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Održan prvi YEEP Forum Mladih 2022 – Nova prilika za osnaživanje uz podršku partnera

U okviru YEEP Programa podrške osnaživanju i podrške zapošljavanju mladih SOS Dječijih sela u BiH u organizovali smo prvi YEEP Forum Mladih 2022!

Ovaj dvodnevni događaj imao je za cilj okupiti mlade, uključene u YEEP program podrške, iz Sarajeva, Banjaluke, Tuzle i Gračanice i pružiti im dodatnu priliku da osnaže svoje vještine na njihovom putu ka samostalnosti. Zajednički, u saradnji sa našim prijateljima, partnerima na projektu, upriličili smo motivirajuća predavanja iskusnih profesionalaca koji su sa mladima podijelili vlastiti put do uspjeha.

Mladi su imali jedinstvenu priliku da kroz “Business café” upoznaju predstavnike najvećih kompanija u našoj državi i saznaju korisne informacije o potrebama na tržištu rada, kao i da dobiju savjete HR menadžera i menadžerica.

Svojim učešćem događaj su podržale neke od najvećih kompanija i organizacija  u BiH, prije svega naš najveći prijatelj kompanija Bingo, kompanija Mistral te naši partneri HulkApps, McDonalds, Veritas i Udruženje kuhara u BiH.

Forum mladih je motivirajućim govorom svečano otvorio v.d. Nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Oduševljenje mladih ni ovoga puta nije izostalo, a mnogobrojna pitanja i njihovo aktivno učešće u svakoj aktivnosti dovoljna su potvrda uspjeha foruma. Bila su ovo dva dana prepuna sreće, inspiracije i motivacije, o čemu najbolje govore poruke mladih nakon foruma:

  • “Vikend proveden na YEEP forumu mladih zasigurno je pokretačka snaga koja je, kako meni, tako i ostalim mladima, prijeko potrebna. Za mene lično, sva saznanja, motivacija, savjeti i priče koje sam čula bit će temelj od kojeg ću graditi svoje samopouzdanje, budući uspjeh i otpornost na sve prepreke koje život nosi. Jedno ogromo i beskrajno HVALA na vašoj organizaciji, trudu, pomoći, idejama i tome što ste naša najveća podrška. Volimo Vas”.
  • “Hvala za neizmjernu podršku i ohrabrivanje već godinu dana. Uz YEEP se moj život potpuno promjenio”.