Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Mplus donirao računare SOS Dječijim selima u BiH i najavio nove planove za saradnju

Mplus, evropski lider u pružanju usluga za outsourcing poslovnih i tehnoloških procesa (BPTO), i ove je godine pripremio informatičke uređaje i opremu za SOS Dječija sela u BiH kao nastavak uspješne saradnje i prijateljstva.
Mplus

“Izuzetno smo ponosni što drugu godinu zaredom možemo podržati SOS Dječija sela u BiH donacijom informatičke opreme. U Mplusu vjerujemo da je odgovornost prema zajednici ključna komponenta našeg poslovanja. Ova donacija predstavlja tek početak naše dugoročne saradnje. U narednom periodu planiramo pokrenuti nove aktivnosti sa SOS Dječijim selima u BiH koje želimo provoditi na svim programskim lokacijama širom BiH gdje su prisutni. Cilj nam je pružiti priliku mladim ljudima iz brige i podrške SOS Dječijih sela u BiH za ostvarivanje prvog radnog iskustva, potičući ih na profesionalni i osobni razvoj”, izjavila je Irma Kabahija, direktorica Mplusa za Bosnu i Hercegovinu.

Zahvaljujući predanom radu kojeg uz Mplus podržavaju i brojne druge kompanije, organizacija SOS Dječija sela djeluje u Bosni i Hercegovini već 30 godina, pružajući stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju, odnosno priliku za bolju budućnost.

„Iznimno je važno djeci i mladima omogućiti što bolje uslove za sticanje novih znanja i vještina, koja prate savremene trendove, a koji neminovno uključuju učenje kroz digitalne kanale komunikacije. Utoliko nam je važna donacija informatičke opreme, kako bismo djeci i mladima olakšali obrazovni proces koji će im pomoći u stvaranja boljih uslova za budućnost. Zahvalni smo kompaniji MPlus što su i ove godine prepoznali obrazovanje i adekvatnu pripremu za tržište rada kao važan segment brige i osnaživanja djece i mladih”, izjavila je Dženita Subašić, direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije SOS Dječijih sela u BiH.

Ovom saradnjom Mplus je potvrdio svoju predanost dugoročnom partnerstvu sa SOS Dječijim selima u BiH, uz želju da se djeci i mladima omogućavanjem lakšeg pristupa korisnim znanjima i iskustvima, pruži adekvatna podrška na njihovom putu prema samostalnosti i profesionalnom uspjehu.