Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Raiffeisen banka skoro dvije decenije podržava SOS Dječija sela u BiH

Raiffeisen banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Ove godine je po ovom osnovu Banka izdvojila 37.893 KM, a iznos je podijeljen na tri jednaka dijela i doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka i Sumero te organizaciji SOS Dječija sela u BiH  (Savez organizacija za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama).

„Veoma smo sretni da dajemo stalni doprinos radu organizacije SOS Dječija sela u BiH koja ulaže značajne napore i energiju da olakša svakodnevnicu mališanima bez roditeljskog staranja. Kroz naše dugogodišnje prijateljstvo, njihove aktivnosti podržavamo finansijski, ali i kroz volonterski angažman naših zaposlenika. Strateški smo čvrsto opredijeljeni da budemo uz okruženje u kojem poslujemo, te je naš cilj kao odgovornog bankara da isporučimo dodatnu vrijednost i da budemo uključeni građanin“, kazala je Amra Tabaković, rukovodilac Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću.

„Gotovo dvije deneceije prijatelji iz Raiffeisen banke podrška su SOS Dječijim selima u BiH. Zajedno smo implementirali mnogobrojne projekte, a osim novčanih donacija, uposlenici banke pomažu rad i kroz volonterske aktivnosti. Istinski razumiju potrebe djece i mladi, stoga smo im od srca zahvalni”, poručili su iz SOS Dječijih sela BiH.

Raiffeisen banka od 2017. godine izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World, a kroz gotovo dvije decenije podržavaju rad SOS Dječijih sela u BiH.