Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Raiffeisen banka nastavlja podržavati SOS Dječija sela u BiH

Dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH, Raiffeisen banka nastavlja podržavati rad organizacije. Od svake transakcije plaćanja Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World iz Raiffeisen banke izdvajaju 0,10 KM u dobrotvorne svrhe, a za protekli period, po tom osnovu izdvojili su u 12.631 KM za SOS Dječija sela u BiH.

„Kao odgovoran bankar stvaramo održive vrijednosti za sve naše interesne skupine i podržavamo rad brojnih organizacija, posebno onih u čijem fokusu djelovanja su najosjetljivije kategorije društva. Stoga smo posebno ponosni što smo u prilici uručiti donacije organizacijama čiji rad kontinuirano podržavamo na različite načine već niz godina, te što adresiramo društvena pitanja i težimo da budemo primjer u zajednici. Naše zadovoljstvo je još veće uzevši u obzir humanost njihovih aktivnosti i plemenit cilj njihovog djelovanja“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Svaki put kada klijent Raiffesen banke izvrši plaćanje Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World, iz banke se izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. To znači da u okviru ovog projekta klijenti korištenjem kartice indirektno pomažu rad udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, Sumero i organizacije SOS Dječijih sela u BiH, a u protekloj godini po tom osnovu izdvojeno je ukupno 37.000 KM koje su u jednakom iznosu raspoređene i donirane za ove tri organizacije.

„Naši dugogodišnji prijatelji iz Raiffeisen banke kroz mnogobrojne projekte podržavaju rad SOS Dječijih sela u BiH. Pored novčanih donacija, menadžment i uposlenici banke već dugi niz godina, nastoje podržati rad Organizacije i kroz volonterske aktivnosti. Zahvalni smo od srca našim prijateljima iz Raiffesen banke na ovogodišnjoj donaciji, ali i podršci tokom svih proteklih godina. Radujemo se novim projektima i saradnji“ istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Raiffeisen banka od 2017. godine izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World, a kroz gotovo dvije decenije podržavaju rad SOS Dječijih sela u BiH.