Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Općina Vitez donirala 4000 KM za porodicu iz SOS Dječijeg sela u Gračanici

Sedam mališana iz Viteza znaju da nikada neće biti sami, baš kao i svako dijete koje odrasta u SOS Dječijim selima. Posjeta naših prijatelja je divan primjer razumijevanja našeg rada kroz koji svakom djetetu nastojimo pružiti sigurnost, ljubav i bezbrižno odrastanje.

SOS Dječije selo u Gračanici posjetile su Marija Grabovac,pomoćnica načelnika iz Službe za društvene djelatnosti Općine Vitez i Alisa Ugarak, socijalna radnica Centra za socijalni rad Općine Vitez. Povod susreta bila je donacija Općine u iznosu od 4 000 KM za podršku jednoj porodici iz SOS Dječijeg sela. A ima li ljepšeg povoda za susret od sklapanja prijateljstva koje za cilj ima stvaranje boljih uslova za život djece?

„Divno je vidjeti da postoji organizacija poput SOS Dječijih sela u BiH, koja pored profesionalnog pristupa radu, pruža bezuslovnu ljubav djeci. Znamo koliko je važna ljubav za zdravo odrastanje svakog djeteta i sretni smo što možemo biti dijelom sretnog djetinjstva djece i pružiti podršku za sedmoro djece iz Viteza koji žive u SOS Dječijem selu u Gračanici. Radujemo se novim susretima i realizaciji budućih aktivnosti“, kaže gospođa Marija, a mi joj se ovim putem zahvaljujemo,kao i općinskom načelniku Borisu Marjanoviću na vrijednoj donaciji Općine Vitez.

„Sa sigurnošću tvrdimo da SOS Dječija sela u BiH ulažu sve svoje resurse kako bi kvalitet podrške za djecu u njihovoj brizi bio iznad prosjeka. Uvijek je lijepo sresti se sa djecom i vidjeti ih sretne i nasmijane, a pri tome znati da se o njima brinu posvećeni SOS roditelji i cijeli tim profesionalaca“, izjavila je gospođa Alisa kojoj se također zahvaljujemo kao i Centru za socijalni rad za dobru i uspješnu saradnju.

Uvijek se radujemo posjeti prijatelja koji su vođeni istom misijom – da nijedno dijete ne odrasta samo.