Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Općina Novo Sarajevo donirala devet računara i računarsku opremu SOS Dječijem selu u Sarajevu

Nakon što je Općina Novo Sarajevo obezbijedila sredstva u iznosu od 31.500 KM za finansiranje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu, nastavljene su aktivnosti na podršci i drugim porodicama.

Tim povodom danas je SOS Dječijem selu u Sarajevu Općina Novo Sarajevo donirala devet računara sa popratnom računarskom opremom.

“Djeci i mladima bez roditeljskog staranja potrebna je i dodatna briga tokom njihovog odrastanja i školovanja i u tu svrhu odlučili smo da im doniramo ove računare, a kako bi lakše i kvalitetnije prolazili kroz proces školovanja i usavršavanja svojih znanja” naglasio je načelnik dr. Tanović.

U SOS Dječijem selu u Sarajevu trenutno živi 16 porodica u kojima zajedno sa SOS roditeljima odrastaju djeca različitog uzrasta.

“U SOS Dječijim selima u BiH snažno se zalažemo za kvalitetno obrazovanje jer znamo koliku ulogu ima u građenju bolje budućnosti djece. Donacija Općine Novo Sarajevo olakšat će djeci i mladima iz porodica prvenstveno obrazovne procese, stoga smo zahvalni Općini jer su prepoznali potrebe djece i mladih prilikom školovanja”, izjavio je direktor Programa SOS Dječije selo Sarajevo Adnan Alikadić

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.