Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Općina Novo Sarajevo donirala 32.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

Općina Novo Sarajevo i ove godine obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu. Tim povodom potpisan je donatorski ugovor između Općine i organizacije SOS Dječija sela u BiH.

Već treću godinu, Općina Novo Sarajevo prepoznaje značaj brige o djeci i mladima, a vrijedmon donacijom bit će osigurano sve što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana.

Nakon prvog sastanka održanog prije dvije godine sa predstavnicima SOS Dječijeg sela na kojem je iskazana potreba za pomoći u finansiranju jedne porodice, Općina Novo Sarajevo je odmah prepoznala značaj porodičnog modela brige i podrške najranjivijim kategorijama društva te poduzela konkretne korake obezbijedivši sredstva u Budžetu Općine za ove namjene. Ova pozitivna praksa od tada je stalna stavka u općinskom budžetu i provodi se kontinuirano svake godine.

Iz SOS Dječijih sela u BiH izrazili su zahvalnost za kontinuiranu podršku Općine i iskreno razumijevanje misije organizacije, ističući važnost saradnje sa lokalnim partnerima u cilju pomoći najranjivijim kategorijama društva i osnaživanja cijele zajednice.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba