Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Neka jedna vaša novogodišnja odluka bude online doniranje organizaciji SOS Dječija sela u BiH  

Ušli smo u novu godinu tradicionalno praveći nove planove za budućnost i donoseći novogodišnje odluke. Razmišljajući o svijetu koji nas okružuje i  budućnosti, ne možemo a ne pomisliti na one koji trebaju našu pomoć. Kako bismo pomogli i dali svoj doprinos za dobrobit djece koja su neizostavno dio svačije budućnosti, kompanija Mastercard je prije tačno mjesec dana započela kampanju “Biti dio dječije radosti. Neprocjenjivo“.

Kampanja se realizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH u svrhu podrške radu „SOS dnevnih centara“ kroz online donacije putem platforme www.sos-ds.ba, a sve sa ciljem da doniranje učinimo jednostavnijim, bržim i održivim.

Stavljajući u funkciju dobročinstva, sve ključne funkcionalnosti digitalnih plaćanja, te imajući u vidu važnost uloge svih nas pojedinačno kada je u pitanju posvećenost održivom razvoju, unaprjeđenju digitalizacije i stvaranju boljih prilika za život lokalne zajednice, Mastercard i SOS Dječija sela u BiH pozivaju da se svi priključimo zajedničkoj kampanji online donacija gdje svaku donaciju učinjenu Mastercard® karticom online, u bilo kojem iznosu, Mastercard uvećava za još 10 KM.

Sredstva prikupljena i uvećana od strane Mastercarda biće usmjerena za još kvalitetnije uslove rada Dnevnih centara, SOS Dječijih sela u BiH s ciljem kontinuiranog rada sa djecom svih uzrasta, u skladu sa njihovim razvojnim, edukativnim, kreativnim i psihološkim potrebama, jer svako dijete podjednako zaslužuje da odrasta zdravo i sigurno. U SOS Dječijim selima djeca odrastaju sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, gdje je akcenat na porodičnom okruženju, a djeci se osigurava poticajno okruženje u kojem na prirodan i spontan način usvajaju znanja, vještine i navike kroz edukativni i kreativni rad u skladu sa individualnim razvojnim planom djeteta.

Moramo napomenuti da je u prvih dvadeset dana trajanja kampanje, organzacija SOS Dječija sela u BiH zabilježila porast online donatorskih uplata za 108%, te da kampanja daje odlične rezultate, pa stoga zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovom plemenitom cilju pomoći rada „SOS dnevnih centara“ i pozivamo sve koji do sada nisu uplatili donaciju da to učine, jer je biti dio dječije radosti zaista neprocjenjivo.

Kampanja traje do 28.02.2022. godine i neka jedna vaša novogodišnja odluka bude online doniranje Mastercard karticama organizaciji SOS Dječija sela u BiH.