Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Nakon uspostavljanja solarnog sistema FlixBus i atmosfair sufinansirali su kupovinu električnog automobila za SOS Dječje selo Sarajevo

SOS Dječija sela BiH nastavljaju sa dobrom praksom za očuvanje okoliša. Ovoga puta, donatori FlixBus i atmosfair, zajedno sa Hermann-Gmeiner-Fonds Deutschland e.V., sufinansirali su kupovinu električnog automobila za potrebe SOS Dječjeg sela Sarajevo. Upravo su korisnici FlixBusa omogućili donacije  izborom FlixBusa za svoje putovanje, koji je odlučio emisiju CO2 nadoknaditi atmosfairom.

Od samog početka projekta, atmosfair je bio uključen u dizajn održivog sistema za snabdijevanje električnom energijom- solarnog sistema u SOS Dječijem selu Sarajevo. Izvođač radova Gene je instalirao ukupno šest solarnih fotonaponskih sistema u šest različitih kuća ukupne instalirane snage 33 kilovata. Solarni sistem zamijenit će električnu energiju iz javne mreže, koju u Bosni i Hercegovini uglavnom proizvode elektrane na ugalj.

Cilj je da u budućnosti SOS Dječija sela BiH koriste svu energiju iz obnovljivih izvora i tako zaštite okoliš. Stoga je dio donacije kompanije FlixBus i atmosfair usmjeren na kupovinu novog električnog vozila VW ID3, koje će biti na raspolaganju SOS Dječijem selu Sarajevo.

atmosfair je pomogao i u dizajniranju i implementaciji stanice za punjenje koja koristi višak energije proizvedene od solarne elektrane za punjenje električnog automobila. To znači da će automobil raditi na 100% lokalno proizvedenoj solarnoj energiji!

SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina zahvaljuju našim donatorima FlixBusu i atmosfair na podršci na zajedničkom putu do SMART sela.

 

FlixBus-i-atmosfair-sufinansirali-su-kupovinu-elektricnog-automobila-za-SOS-Djecije-selo-Sarajevo_1

 

FlixBus-i-atmosfair-sufinansirali-su-kupovinu-elektricnog-automobila-za-SOS-Djecije-selo-Sarajevo_2

 

FlixBus-i-atmosfair-sufinansirali-su-kupovinu-elektricnog-automobila-za-SOS-Djecije-selo-Sarajevo_3

Prethodno
Sljedeće