Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Načelnik Općine Novo Sarajevo posjetio porodicu iz SOS Dječijih sela u BiH

Donacija u iznosu od 31.500 KM

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva u iznosu od 31.500 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijih sela u BiH. Tim povodom, načelnik Općine dr. Hasan Tanović posjetio je porodicu SOS mame Paše iz SOS Dječijeg sela Sarajevo.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas posjetili porodicu kojoj smo, kao odgovorna lokalna zajednica, olakšali svakodnevni život i brigu za ovih šestoro divne djece. Ovom posjetom, također  želimo odati veliko poštovanje menadžmentu i svim uposlenicima SOS Dječijih sela u BiH, koji sa velikom ljubavlju i pažnjom ovoj djeci pružaju osjećaj porodice i zajedništva. Nakon prvog sastanka održanog prošle godine sa predstavnicima SOS Dječijih sela u BiH na kojem je iskazana potreba za pomoći u finansiranju jedne porodice, prepoznali smo značaj porodičnog modela brige i podrške najranjivijim kategorijama društva te odmah poduzeli konkretne korake obezbjedivši sredstva u iznosu od 31.500 KM u Budžetu Općine za ove namjene. Moja želja, kao načelnika ove Općine je da ovo bude stalna stavka u Budžetu i narednih godina, a što će iskreno se nadam podržati i Općinsko vijeće”, istakao je načelnik dr. Tanović.

Donacijom je ozvaničen nastavak prijateljstva Općine i organizacije SOS Dječija sela u BiH, a sredstva će biti usmjerena na podšku porodici te će biti obezbjeđeno sve ono što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana.

„Djeci i mladima bez roditeljskog staranja je potrebna i dodatna briga tokom njihovog odrastanja te nam je neophodna kontiunirana podrška. Vjerujemo da je ovo nastavak dugoročnog prijateljstva koje će za cilj imati podržati najranjivije kategorije društva, a to sigurno jesu djeca i mladi bez roditeljskog staranja. Sretni smo što je Općina prepoznala važnost rada SOS Dječijih sela u BiH ne samo za djecu i mlade, nego i za cijelu zajednicu“, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.