Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Kroz 70 godina postojanja Bosnalijek 19 godina podržava SOS Dječija sela BiH

(Sarajevo, 28. april 2021. godine) Dugogodišnje prijateljstvo kompanije Bosnalijek i SOS Dječijih sela BiH ozvaničeno je i ovogodišnjom donacijom u iznosu od 32.000 KM. Kroz 70 godina uspješnog poslovanja, kompanija Bosnalijek kao najbolji prijatelj SOS porodice mame Fikrete već 19 godina vrlo posvećeno pruža podršku svojoj porodici.

Donatorski ugovor tim povodom potpisale su pomoćnica direktora Bosnalijeka Lana Mujanović i nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

„Ove godine obilježavamo vrijedan jubilej, 70 godina rada Bosnalijeka. U ovom periodu, kompanija Bosnalijek uvijek se trudila dati maksimalni doprinos ukupnom razvoju društva i biti tu za naše građane u dobrim, ali naročito u teškim vremenima. Posebno smo ponosni na naše partnerstvo sa SOS porodicom mame Fikrete koje traje gotovo dvije decenije. Generacije djece su, zahvaljujući mami Fikreti i organizaciji SOS Dječija sela BiH, odrasle okružene ljubavlju i brigom koju ne bi imali bez njihovog truda i rada. Mogućnost da budemo dio podrške u odrastanju djece u SOS porodicama, za Bosnalijek je uvijek bila privilegija i čast. Vrijeme pandemije, u kojem se nalazimo duže od godinu dana, dodatna je obaveza za Bosnalijek koji od prvog dana nastoji osigurati sve neophodne esencijalne proizvode za naše građane. Nastavićemo pružati maksimalnu podršku najranjivijim dijelovima našeg društva, svjesni naše uloge kao najvećeg domaćeg proizvođača lijekova“, poručila je Mujanović.

Donacijom u iznosu od 32.000 KM Bosnalijek pruža podršku za šestočlanu SOS porodicu kako bi dječaci i djevojčice koji odrastaju u SOS porodici mame Fikrete imali sve što im je potrebno tokom godine dana.

„U SOS Dječijim selima BiH smo navikli na svakodnevne izazove, ali posebno teška je protekla godina sa svim izazovima koje je donijela pandemija. Ipak, imati najboljeg prijatelja znači da u jednom takvom razdoblju niste sami i da ćete lakše prevazići sve poteškoće. Bosnalijek je uz nas već 19 godina kao najbolji prijatelj SOS porodice mame Fikrete. Kroz razumijevanje i podršku našoj misiji, i uz obostranu želju da pomognemo djeci bez roditeljskog staranja, naša saradnja postala je i više od prijateljstva. Humanom odlukom koju su naši najbolji prijatelji iz Bosnalijeka donijeli prije gotovo dvije decenije, postali su najposvećeniji korporativni donator u BiH. Utoliko je naša zahvalnost za ovo prijateljstvo beskrajna“, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Kada je u BiH oformljena prva SOS porodica, u okrilju SOS Dječijeg sela Sarajevo, vodila ju je SOS mama Fikreta, koja i danas s jednakom ljubavlju i predanošću brine o svojoj djeci, baš kao što i kompanija Bosnalijek s jednakom ljubavlju i predanošću pomaže djeci bez roditeljskog staranja.

Organizacija SOS Dječija sela BiH pruža brigu o 217 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 256 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.