Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Kompanija Uniqa osiguranje donirala 5.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

(Sarajevo, 20.12.2022.) Kompanija Uniqa osiguranje odlučila je podržati porodice iz SOS Dječijih sela u BiH vrijednom donacijom u iznosu od 5.000 KM. Tim povodom predstavnici Uniqa osiguranja posjetili su SOS Dječija sela u BiH kako bi se dodatno upoznali sa radom organazacije te uručili donatorski ček.

“Briga o zajednici jedan je od vodećih principa našeg poslovanja. Nastojimo da svojim aktivnostima pozitivno utičemo na naše okruženje i unaprijedimo sredinu u kojoj poslujemo. Svakako, veliko zadovoljstvo nam je kada možemo pomoći našim najmlađim sugrađanima, posebo u doba novogodišnjih praznika. Ove godine, UNIQA je u sklopu cijele SEE regije uručila donacije SOS dječijim selima, te se radujemo što možemo biti dio ovako lijepe i humane organizacije koja u fokus stavlja zajednicu i porodicu”, izjavila je Edina Bogdanić, specijalista za marketing UNIQA osiguranja u BiH

„Briga o djeci i mladima sa sobom nosi svakodnevne izazove, ali uz iznimnu posvećenost SOS roditelja i svih uposlenika organizacije nastojimo im osigurati odrastanje u sigurnom i sretnom okruženju, u porodičnoj atmosferi. Samo udruženi možemo ostvariti našu misiju, da nijedno dijete ne odrasta samo, stoga nam je izrazito važna podrška naših donatora i partnera. Od srca smo zahvalni kompaniji Uniqa osiguranje što su odlučili podržati porodice iz SOS Dječijih sela u BiH jer su na taj način i dijelom stvaranja šansi za boljom budućnosti djece i mladih“, istakla je Dženita Subašić, direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije SOS Dječijih sela u BiH.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu o 196 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 341 socijalno ugroženu porodicu. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.