Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Kompanija Grawe osiguranje donirala 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH povodom Međunarodnog dana djeteta

(Sarajevo, 19.11.2021. godine) Kompanija Grawe donirala je 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava 20. novembra. Već osmu godinu Grawe podržava rad organizacije i porodice u SOS Dječijim selima u BiH, nastojeći osigurati sigurno i sretno odrastanje djece u porodičnom okruženju.

Ceremoniji uručenja donatorskog čeka prisustvovali su predsjednik Uprave Grawe osiguranja Fikret Hodžić, izvršna direktorica Grawe osiguranja Jasminka Turbo, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH Mirela Gruenther-Đečević i direktorica Odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije Dženita Subašić.

„Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine u prilici pomoći djeci i porodicama u SOS Dječijim selima u BiH te nas posebno raduje što smo ovaj put imali priliku da i kroz edukaciju potaknemo mlade na aktivnosti i učenje koje će im pomoći i u budućnosti na tržištu rada i ostvarivanju svojih prava. Ova donacija predstavlja potvrdu naše posvećenosti da u skladu sa našom strategijom budemo pouzdan partner zajednice, da unaprijedimo kvalitet života u njoj i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije“, istakao je predsjednik Uprave Grawe osiguranja gospodin Fikret Hodžić prilikom uručenja donatorskog čeka.

„Međunarodni dan djeteta odličan je povod da se podsjetimo koja su to najvažnija pitanja, potrebe i problemi sa kojima se djeca susreću te da je obaveza nas odraslih da ih zaštitimo i pružimo im sigurno odrastanje u porodičnom okruženju, ali i da budemo tu na njihovom putu ka samostalnosti, nastojeći im pružiti sve što je potrebno da se osjećaju osnaženim i spremnim za život. Utoliko nam je dugogodišnja podrška prijatelja iz Grawe osiguranja važna jer razumiju značaj kontinuirane kvalitetne brige koju zahvaljujući donatorima možemo pružiti djeci. O posvećenosti dobrobiti djece i mladih te razumijevanju njihovih potreba dovoljno govori podatak da uz finansijsku podršku Grawe osigurava i radionice za pripremu mladih za tržište rada. Hvala dragim prijateljima iz Grawe osiguranje što su i ove godine odlučili biti dio naše misije i upravo na ovaj, za sve nas, jako važan dan, uručiti donaciju“, izjavila je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH.

Osim novčane donacije, iz Grawe osiguranja su organizovali radionicu za 15 mladih osoba iz SOS Dječijih sela u BiH na teme pisanja motivacionog pisma, pripreme za razgovor za posao, cjeloživotnog učenja i predstavljanja zanimanja u oblasti osiguranja te tako doprinijeli osnaživanju kapaciteta mladih osoba koje se pripremaju za tržište rada. Kroz lične primjere uspjeha uposlenici Grawe osiguranja su nastojali ojačati samopouzdanje mladih i njihovu motivaciju, a prema utiscima mladih osoba nakon radionice, u tome su i uspjeli te je za naredni period najavljen i nastavak saradnje i kroz ovaj vid podrške mladim osobama.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu o 218 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 255 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije SOS Dječija sela u BiH možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.