Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Intesa Sanpaolo Banka u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo organizirala predstavu za djecu

Intesa Sanpaolo Banka, u saradnji sa Narodnom pozorištu Sarajevo, realizirala je projekat „Zimski raspust sa Intesa Sanpaolo Bankom“, a koji je bio namijenjen djeci iz brige i podrške SOS Dječijih sela u BiH i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave te djecu zaposlenika Banke. Djeca su uživala u baletnoj predstavi Palčica, a nakon odgledane predstave djevojčice i dječaci su imali priliku uzeti učešće u radionici koja je podrazumijevala interakciju s akterima predstave i uposlenicima Narodnog pozorišta Sarajevo.

„Nažalost, u posljednjih nekoliko godina djeca nemaju tu mogućnost da zimski raspust upotpune uživanjem na snijegu ili zbog lošeg zraka budu na otvorenom, najčešće su u svojim domovima, jako se slabo druže i skoro pa i ne ostvaruju nova poznanstva. S ovim projektom smo pored socijalizacije djece, željeli da im ponudimo jednu posebnu pažnju tokom njihovog zimskog raspusta i ukažemo da se pored igre na snijegu raspust može provesti na drugačiji način tj. družeći se sa vršnjacima, učeći o kulturi, ali i o specifičnostima bajke ‘Palčica’ koja postaje baletna predstava“, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Još jedan od povoda za organizaciju i realizaciju ovog projekta jeste i jubilej koji Intesa Sanpaolo Banka ove godine obilježava, a u pitanju je petnaesta godišnjica djelovanja ove bankarske Grupe u BiH.

Djeca koja odrastaju u SOS Dječijim selima, kao i svi njihovi vršnjaci, posebno se raduju raspustu, a projekat „Zimski raspust sa Intesa Sanpaolo Bankom“ bio je odlična prilika da slobodno vrijeme iskoriste za druženje i nova poznanstva! Intesa Sanpaolo Banka podržava rad SOS Dječijih sela u BiH već pet godina te pomaže osigurati sigurno i sretno odrastanje djece, a prethodnih godina donirali su sredstva za četiri studenta završnih godina dodiplomskog studija kojima su pomogli na njihovom putu ka samostalnosti. Realizacijom jednog ovakog projekta prijatelji organizacije još jednom su pokazali da istinski razumiju potrebe i želje djece i da su posvećeni podršci najranjivijoj kategoriji društva.