Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Grad Sarajevo donirao 32.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

Uručenjem donacije u iznosu od 32.000 KM ozvaničen je nastavak prijateljstva Grada Sarajeva i SOS Dječijih sela u BiH.  Povodom potpisivanja ugovora o donaciji, SOS Dječije selo Sarajevo posjetila je gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić koja se sastala sa nacionalnom direktoricom SOS Dječijih sela u BiH Mirelom Gruenther-Đečević.

“Za mene je ovo bio vrlo emotivan susret. U našem smo radu vođeni upravo našim sugrađanima, posebno najmlađim – našom budućnošću. Grad Sarajevo sada već tradicionalno pruža podršku radu organizacije koja je nosilac Šestoaprilske nagrade. Uvjerili smo se da se u SOS Dječijem selu njeguje porodični model brige i to me posebno raduje. Osim toga, vlastitim primjerom želimo ukazati na važnost njihovog finansiranja i drugim nivoima vlasti”, poručila je gradonačelnica Karić.

Donacijom u iznosu od 32.000KM obezbijedit će se sve ono što je potrebno za život djece u jednoj SOS porodici tokom godine dana.

“Djeci i mladima nastojimo osigurati sigurno i bezbrižno odrastanje u porodici, zajedno sa SOS roditeljima, braćom i sestrama, stoga nam je iznimno važna i potrebna kontinuirana podrška. Grad Sarajevo je i ovoga puta prepoznao važnost našeg rada, kako za djecu i mlade, tako i za cijelu zajednicu. Kada imate podršku institucije kao što je Grad Sarajevo,  koja prepoznaje značaj porodičnog modela brige i podrške socijalno ugroženim porodicama kao i mladim osobama koju decenijama pružamo, onda znate da imate pravog prijatelja”, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH Mirela Gruenther-Đečević.

SOS Dječija sela u BiH pružaju brigu o 201 djetetu, a direktno podržavaju i 332 socijalno ugrožene porodice kroz Program jačanja porodica. Više informacija o radu organizacije možete pronaći na web stranici www.sos-ds.ba.