Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Grad Sarajevo donirao 32.000 KM SOS Dječijim selima BiH

Uručenjem donacije u iznosu od 32.000 KM ozvaničeno je prijateljstvo Grada Sarajeva i SOS Dječijih sela BiH.  Prilikom potpisivanja ugovora, SOS Dječije selo Sarajevo posjetio je gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka koji se sastao sa nacionalnom direktoricom SOS Dječijih sela BiH Mirelom Gruenther-Đečević.

„Od velikog je značaja kada imate podršku institucije kao što je Grad Sarajevo koja je prepoznala rad i zalaganje SOS Dječijih sela BiH, i to ne samo u segmentu brige o djeci i mladima, nego i jačanju zajednice u kojoj djelujemo. Naš rad je moguć uz podršku dobrih ljudi, naših sugrađana, kompanija i institucija i istinski nas raduje činjenica da našu viziju prepoznaju i drugi i žele biti dio naše misije kako bismo osigurali topli dom za svako dijete. Sigurno da samo zajedno možemo učiniti ovo društvom boljim i osigurati bolju budućnost za djecu i mlade.”, rekla je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Donacijom u iznosu od 32.000KM obezbijedit će se sve ono što je potrebno za život djece u jednoj SOS porodici tokom godine dana.

“Kao društveno odgovorna institucija, preuzet ćemo finasiranje jedne SOS porodice za cijelu godinu, te pomoći u nabavci životnih potrepština, ali i pružanju stručne psihosocijalne pomoći. U teškim vremenima koje je donio koronavirus, briga o jednoj od najranjivijih kategorija našeg društva, mora biti interes svih nivoa vlasti. Istovremeno, ovo je svojevrsno priznanje ljudima koji ovdje rade sa puno energije, empatije i entuzijazma. O važnosti ove organizacije najbolje govori činjenica da su dobitnici kolektivne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2013. godini. “, istakao je prilikom posjete gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

SOS Dječija sela BiH pružaju brigu za 217 djece i mladih, a direktno podržavaju i 256 socijalno ugroženih porodica kroz Program jačanja porodica. Više informacija o radu organizacije možete pronaći na web stranici www.sos-ds.ba.