Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Donacija kompanije Oaza za miran san i sretna jutra dječaka i djevojčica iz SOS Dječijih sela BiH

Kompanija Oaza donirala je 3.000 KM SOS Dječijim selima BiH od budžeta usmjerenog ka marketinškim aktivnostima i promociji nove reklame “Za male i velike zdrave navike”. Tim povodom donatorski ugovor potpisali su direktor Oaze Armin Hrvić i direktorica odjela za prikupljanje sredstva i komunikacije SOS Dječijih sela BiH Dženita Subašić- Radonić.

„Oaza i SOS Dječija sela BiH udružili su snage na istom zadatku, pomoći da djeca odrastaju u toploj i porodičnoj atmosferi. Upravo su porodična ljubav, miran san i sretna jutra poruke naše nove reklame. Promovirajući pozitivne vrijednosti izdvojili smo vlastita sredstva i podržali rad SOS Dječijih sela BiH.” izjavio je Armin Hrvić, direktor Oaze.

Predstavnici SOS Dječijih sela BiH i kompanije Oaza razgovarali su i o izazovima sa kojima se organizacija susreće te podršci prijatelja i donatora koja je neophodna za kontinuiranu brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, uz obostranu želju za nastavkom saradnje.

“Miran san djeteta i sretna jutra moguća su zahvaljujući dobrim djelima! A naši prijatelji iz Oaze kampanjom za novu reklamu upravo su to i dokazali. U SOS Dječijim selima BiH djeci pružamo ljubav, podršku kako bi imali sretno i bezbrižno djetinjstvo, a to možemo samo uz pomoć naših donatora i prijatelja. Zahvaljujemo se svima koji su na društvenim mrežama dijelili video reklamu i tako bili dio ove humane priče. Vjerujemo da je ova kampanja i donacija početak novog prijateljstva sa kompanijom Oaza u kojoj su prepoznali potrebe djece i mladih i znaju da je dječiji osmijeh ipak najvažniji.” izjavila je direktorica odjela za prikupljanje sredstva i komunikacije SOS Dječijih sela BiH Dženita Subašić- Radonić.

Organizacija SOS Dječija sela BiH pruža brigu o 215 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 256 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i načinima kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.