Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Pet godina podrške kompanije Imaco porodicama iz SOS Dječijeg sela u Gračanici

(Gračanica, 20.09.2024.) Kompanija Imaco petu godinu zaredom nastavlja podržavati odrastanje djece i mladih iz SOS Dječijeg sela u Gračanici. Ove godine, odlučili su sufinansirati četvoročlanu porodicu SOS mame Elze, a uručenje donacije bila je sjajna prilika i da direktorica kompanije Karolina Pranjić i tehnolog Danijel Nikolić posjete porodicu.

Vrijednom donacijom u iznosu od 12.000 KM ozvaničeno je petogodišnje prijateljstvo, koje je mnogo više od podrške porodicama.

„Prijatelji iz kompanije Imaco godinama pokazuju svoju posvećenost sigurnom i sretnom odrastanju djece i mladih, sufinansirajući godišnje troškove života. Ipak, naše prijateljstvo ogleda se i u mnogim drugim aktivnostima. U ovoj godini predstavnici kompanije učestovovali su i u Tuzli na YEEP-ovom World Caffeu, a prethodnih godina donirali su i proizvode. Zaista nas raduje kada, osim vrijednih donacija koji nam pomažu da pružimo djeci i mladima odrastanje u okruženju najsličnijem porodičnom, imamo istinske prijatelje posvećene različitim segmentima našeg djelovanja. To znači da gradimo pravo prijateljstvo, puno razumijevanja i želje za ostvarenjem zajedničke misije – da nijedno dijete ne odrasta samo“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječiih sela u BiH Malik Garibija.

Nakon zvaničnog uručenja donacije i zahvalnice, predstavnici kompanije Imaco posjetili su porodicu SOS mame Elze, sa kojom su razgovarali o potrebama onih zbog kojih je prijateljstvo i sklopljeno – djeci i mladima bez roditeljskog staranja. Iz SOS Dječijih sela u BiH izrazili su veliku zahvalnost za dosadašnju podršku i nastavak partnerstva sa kompanijom Imaco.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH brine o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, a kroz Programe jačanja porodica radi na prevenciji izdvajanja djece iz porodice porijekla. Organizacija kroz projekte za mlade, osnažuje i mlade osobe u socijalnoj potrebi i mlade iz zajednice kroz edukacije i pripremu za tržište rada. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.