Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Sedam godina prijateljstva i podrške kompanije Mistral SOS Dječijim selima u BiH

Pravi prijatelji bi “obišli” i planetu ako tako mogu pomoći drugome. Baš jednim takvim prijateljstvom sa  IT kompanijom Mistral se mogu pohvaliti i SOS Dječija sela u BiH.

Već sedam godina, kroz mnogobrojne aktivnosti uposlenici kompanije Mistral pomažu djeci i mladima bez roditeljskog staranja, kroz podršku, savjete, edukacije i druženja. Bez razmišljanja odazvali su se na poziv da budu dio inovativne IT4SOS inicijative, društveno odgovorne kampanje, rame uz rame sa još nekoliko velikih IT kompanija u BiH. Kao najbrojnija ekipa, tim kompanije Mistral zajedničkim trudom prešao je gotovo 20.000 kilometara te su tako doprinijeli ukupnom rezultatu pređenih zelenih kilometara od čak 49.356,71 km, više nego da su obišli planetu “Zemlju”. 

 rekli bismo da je to više nego dovoljno da nekoga zovemo pravim prijateljem, iako su tokom sedam godina učinili mnogo više. Osim podrške djeci iz SOS Dječijih sela u BiH, HR stručnjaci kompanije Mistral bili su dijelom prvog YEEP Foruma mladih 2022 i svoje uspješne priče podijelili sa mladim ljudima te im dali korisne savjete za pronalazak zaposlenja. Kao uspješna kompanija, koja pruža prilike, organizovali su i posjetu mladih iz SOS Dječijih sela u BiH svom uredu u Tuzli prilikom koje su održali i radionicu.

Baš kao što smo mi u SOS Dječijim selima u BiH posvećeni zdravom rastu i razvoju svakog djeteta, tako je i Mistral predan dobrobiti i razvoju svojih uposlenika, i sigurno da je to najjača poveznica našeg prijateljstva.

Radujemo se novim projektima, a posebno nas čine sretnima druženja uposlenika Mistrala sa porodicama iz SOS Dječijih sela, svima će ostati u lijepom sjećanju – posjeta porodici SOS mame Fikrete i SOS mame Dinke i vrijeme provedeno sa četvoro mladih koji su bili dijelom radionica u Tuzli.

Saradnja sa kompanijom Mistral prerasla je u zajedničku misiju da naše društvo učinimo boljim mjestom za buduće generacije, podržavajući one najranjivije, djecu i mlade bez roditeljskog staranja. Uz iznimnu posvećenost i predanost zajedničkom cilju, sigurni smo da ćemo u tome i uspjeti.