Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Premijer Federacije BiH posjetio SOS Dječije selo u Sarajevu – Jačanje saradnje u cilju stvaranja boljih uslova za djecu i mlade

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić posjetio je SOS Dječije selo u Sarajevu te uručio novogodišnje paketiće za djecu i mlade. Prilikom sastanka sa nacionalnim direktorom organizacije Malikom Garibijom, premijer Federacije BiH razgovarao je o važnosti razvoja porodičnog oblika brige za djecu bez roditeljskog staranja.

Sastanak je bio prilika i za posjetu Centru za mlade i Centru za zapošljavanje mladih u okviru SOS Dječijeg sela Sarajevo u kojima mladi imaju priliku osnažiti svoje lične vještine te vještine zaspošljivosti, kako bi sutra imali bolje šanse da postanu uspješni, samostalni mladi ljudi.

SOS Dječija sela u BiH nastavljaju jačati saradnju sa predstavnicima institucija, a sve u cilju osiguravanja boljih uslova za odrastanje djece bez roditeljskog staranja.

Iz organizacije su izrazili veliku zahvalnost Vladi Federacije BiH za uspješnu saradnju na pitanjima od značaja za djecu bez roditeljskog staranja i porodice sa djecom u riziku od razdvajanja.