Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Obilježeno deset godina podrške kompanije Bingo SOS Dječijim selima u BiH simboličnim postavljanjem Klupe prijateljstva

Najbolji prijatelj porodice SOS mame Amire, kompanija Bingo i organizacija SOS Dječija sela simboličnim postavljanjem klupe obilježili su deset godina podrške najveće bh. kompanije organizaciji koja gotovo tri decenije brine o djeci bez roditeljskog staranja.

Ovom prilikom pet mališana i jedna mlada osoba iz porodice SOS mame Amire proveli su dan u obilasku ZOO vrta Bingo i druženju sa predstavnicima kompanije Bingo koja već deset godina pomaže da se djeci i mladima osigura sve što je potrebno za sigurno i sretno odrastanje u porodičnom okruženju.

„Naša podrška SOS Dječijim selima je  tokom proteklih deset godina razvila se u istinsku brigu i prijateljstvo, puna je emocija i lijepih trenutaka. Upravo danas, uz simboliku Klupe prijateljstva, djeci iz porodice mame Amire pružamo nezaboravno iskustvo druženja u jednoj od najljepših oaza na našim prostorima. To je zapravo naš cilj: potpuno iskustvo uzajamnog prijateljstva.“ Rekao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

Nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija izrazio je zahvalnost kompaniji Bingo za sve što godinama čine za djecu i mlade bez roditeljskog staranja.

„Snažne dugoročne veze su bezuslovni oslonac djeci i mladima tokom njihovog odrastanja i perioda osamostaljivanja. Ponosni smo što znaju da u SOS Dječijim selima imaju podršku za cijeli život i nekoga ko će im uvijek pomoći, mjesto gdje se uvijek mogu vratiti. Upravo je to i simbolika Klupe prijateljstva, mjesto gdje gradite drage uspomene sa onima koje volite i kad god se vratite na to mjesto sjećate se samo lijepih trenutaka. Mi već deset godina sa prijateljima iz Binga dijelimo samo najljepše trenutke i zahvaljujući njihovoj podršci djeca i mladi iz porodice SOS mame Amire stvaraju sretne uspomene, baš kao što je i ova danas“, rekao je Garibija.

Kompanija Bingo ove godine donirala je 44.000 KM čime će biti osigurano sve što je potrebno djeci iz porodice SOS mame Amire za sretno i bezbrižno odrastanje dok se dio donacije usmjerava za podršku porodicama Programa jačanja porodica. Više informacija o radu SOS Dječijih sela BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.