Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

 M Plus donirao 20 računara SOS Dječijem selu Sarajevo

Predstavnici kompanije M Plus BH d.o.o. Sarajevo, koja posluje u sastavu M Plus grupacije – Evropskog lidera u pružanju BPTO usluga za outsourcing poslovnih i tehnoloških procesa, uručili su vrijednu informatičku opremu SOS Dječijem selu Sarajevo. U skladu s početkom nove školske godine, doniranjem 20 računara cilj je djeci i mladima pružiti bolje uslove školovanja te omogućiti lakši pristup korisnim znanjima i iskustvima.

„Kao društveno odgovorna kompanija, uvijek smo spremni na saradnju i pomoć organizacijama koje su posvećene dobrobiti djece i mladih. Ulaganje u djecu, ulaganje je u budućnost te posebno u ovim kriznim, izazovnim vremenima, želimo dati svoj doprinos u ostvarivanju boljih uslova školovanja te podršku u osiguravanju pristupa kvalitetnom obrazovanju djece i mladih bez roditeljskog staranja“,  izjavio je Damir Kučinar, izvršni direktor M Plus BH d.o.o.

Zahvaljujući predanom radu kojeg podržavaju brojne kompanije u BIH, pa tako i M Plus, organizacija SOS Dječija sela djeluje u Bosni i Hercegovini već 28 godina, pružajući stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju, odnosno priliku za bolju budućnost. Predstavnici M Plusa i SOS Dječijeg sela Sarajevo naglasili su da je ovaj događaj tek početak dugoročne saradnje te su u pripremi nove brojne aktivnosti.

Zahvalivši na donaciji u ime organizacije, Admir Fatić, lider porodičnog oblika brige Programa SOS Dječije selo Sarajevo naglasio je značaj podrške M Plus BH d.o.o. za razvoj kapaciteta djece i mladih ljudi. “Nastojimo osigurati sretno i bezbrižno djetinjstvo, ali nam je beskrajno važno djeci omogućiti adekvatan obrazovni proces, kao i formalne i neformalne edukacije kako bi jednog dana bili uspješni u svojoj samostalnosti. Poznavanje rada na računaru i jednog stranog jezika je danas neminovno, a zahvaljujući i dragim prijateljima iz M Plus BH d.o.o. djeca imaju priliku koristiti savremene računare“.

U SOS Dječijim selima u BiH u direktnoj brizi danas odrasta 208 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava se 1.493 djece, mladih i roditelja. SOS roditelji i cijeli stručni tim profesionalaca brinu o djeci i mladima i kada napune 18 godina, sve do njihovog potpunog osamostaljenja, a biološka braća i sestre uvijek odrastaju u istoj porodici u kojoj se njeguju istinske porodične vrijednosti i grade dugoročne porodične veze.

O M Plusu

M Plus vodeći je evropski pružatelj BPTO usluga (Business Process and Technology Outsourcing – eksternalizacija poslovnih procesa i tehnologije), s više od 11.000 zaposlenih. M Plus uspješno integriše dinamičan svijet kontaktnih centara, informacione tehnologije te usluge zapošljavanja s ciljem rješavanja globalnih izazova na polju korisničke podrške. Trenutno posluje u četrnaest zemalja svijeta: Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Srbiji, Turskoj, Gruziji, Rumuniji, Mađarskoj, Španiji, UK, Nizozemskoj, Švicarskoj i SAD komunicirajući s korisnicima iz 56 zemalja na više od 30 svjetskih jezika. M Plus BH d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, kao dio M Plus grupacije započeo je s radom u decembru 2016. godine te uspješno objedinjuje usluge kontaktnog centra uz koje pruža i usluge prodaje, marketinga i anketiranja.

O SOS Dječijim selima u BiH

SOS Dječija sela u BiH su humanitarna organizacija koja brine o djeci i mladima koji su ostali bez roditeljskog staranja i pruža im šansu za sretno djetinjstvo i bolju budućnost. U SOS porodicama, s braćom, sestrama i SOS roditeljima, djeca odrastaju u porodičnom okruženju uz roditeljsku ljubav.

SOS Dječija sela u BiH djeluju od 1994. godine i dio su SOS Children's Villages International, internacionalne organizacija koja više od 70 godina djeluje u 136 zemalja širom svijeta, na svih 5 kontinenata.