Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Informacija o donaciji kurbanskog mesa SOS Dječijim selima BiH

U SOS Dječijem selu Sarajevo donacije kurbanskog mesa primat će samo prvog dana Kurban-Bajrama, a u SOS Dječijem selu Gračanica i drugog dana, odnosno 20. i 21. jula. Zbog ograničenih kapaciteta, svi koji  žele  donirati kurbansko meso, mogu kontaktirati dežurne uposlenike organizacije na broj telefona 033 767 285 u Sarajevu, odnosno 035 703 469 u Gračanici.

“U SOS Dječijem selu Sarajevo kapaciteti skladištenja mesa su ograničeni, stoga pozivamo sve koji žele donirati, da nam se prije dolaska u selo jave telefonom i provjere raspoloživost kapaciteta. Iako smo u SOS Dječijem selu Gračanica uspjeli osigurati dodatne kapacitete za skladištenje kurbanskog mesa, molimo donatore da se i na ovoj lokaciji najave prije dolaska. Od srca se zahvaljujemo svim donatorima koji su odlučili i ove godine podržati SOS Dječija sela BiH svojim donacijama”, poručili su iz SOS Dječijih sela BiH.

SOS Dječija sela BiH brinu o 215 djece i mladih bez roditeljskog staranja, a direktnu pomoć kroz Program jačanja porodica pružaju i za 256 porodica.