Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

Concentrix i Webhelp Balkan obradovao djecu i porodice iz SOS Dječijih sela u BiH

Najveća svjetska kompanija u oblasti korisničkog iskustva (CX), Concentrix + Webhelp, ove novogodišnje i božićne praznike provodi uzvraćajući svojoj zajednici i pomažući SOS Dječijim selima na Balkanu.

Naime, kancelarije Concentrix + Webhelp širom Balkana udružile su se kako bi obradovale djecu i mlade iz četiri SOS Dječija sela u državama širom regije.

Oliver Derler, CEO Concentrix + Webhelp Balkan, napominje da su ovakve akcije od izrazitog značaja za članove zajednice i da mu je posebno drago što su inicijativu za podršku SOS Dječijim selima podržale i njegove kolege.

“Concentrix + Webhelp je već nekoliko godina prisutan širom Balkana i veliko mi je zadovoljstvo što ovoga puta udruženo pomažemo onima kojima je to najpotrebnije. Koliko god da mi odrasli volimo praznike, djeca su ipak ta koja se najviše raduju Djeda Mrazu, paketićima i ukrasima i srećan sam što imamo priliku da ih obradujemo“, ističe Derler i dodaje: „Trudimo se da svakodnevno pomalo doprinesemo zajednici. Tokom godine smo imali nekolilko inicijativa, a posebno smo ponosni što 2023. završavamo druženjem sa najmlađima.”

Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH ističe: “Praznici su pravo vrijeme da se setimo važnosti i neophodnosti brige za najranjivije. To su djeca bez roditeljskog staranja. SOS roditelji teže da pruže ljubav i podršku djeci bez roditeljskog staranja, da kreiraju srećne uspomene sa porodicom, kojih će djeca pamtiti i njegovati ih do kraja života. SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini su više nego zahvalna Concentrix + Webhelp-u što su prepoznali važnost momenata kao što je ovaj za djecu i mlade bez roditeljskog staranja.”

U ime Concentrix + Webhelp kancelarije u Sarajevu, donaciju SOS Dječijim selima u BiH uručio je Oliver Derler. On napominje da, bez obzira na užurbanu svakodnevicu koju živimo, uvijek treba da zastanemo i pomognemo onima kojima je najpotrebnije.

“Božićni i novogodišnji praznici su period kad se sve zamrzne, a mi se usmjeravamo na brigu i pažnju prema porodici, prijateljima i komšijama. Ipak, svjesni smo da praznici ne znače punu trpezu i mnogo paketića za sve, pa mi, koji smo u mogućnosti za to, moramo da pokažemo solidarnost i da širimo čaroliju tokom praznika, ali i kad oni prođu”, zaključuje Derler.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.