Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SOS DJEČIJA SELA

BH učesnici regionalne kampanje SOS Dječijih sela IT4SOS “obišli” planetu Zemlju

Povodom završetka regionalne društveno odgovorne kampanje IT4SOS u SOS Dječijem selu Sarajevo organizovana je dodjela zahvalnica za kompanije učesnice projekta. Tokom četiri mjeseca uposlenici IT kompanija iz BiH Mistral, Symphony, DCCS i Bicom Systems prelazeći zelene kilometere, zabilježene aplikacijom Challenger, osigurali su vrijednu donaciju za dvije porodice iz SOS Dječiijih sela u BiH.

Timovi četiri sjajne kompanije su do danas vozeći bicikl, pješačeći i trčeći prešli nevjerovatnih 49.356,71 km, napravivši 1.283,27 t uštede u emisiji CO2. Poređenja radi, kilometri koje su prešli jednaki su obilasku planete Zemlje i dodatno putanji kao od Sarajeva do Mandalaya u Mijanmaru.

“Oslanjajući se na vrlo ugodnu i plodonosnu višegodišnju saradnju sa organizacijom SOS Dječija sela u BiH, bez razmišljanja smo se odazvali na poziv da budemo dio inovativne IT4SOS inicijative, rame uz rame sa još nekoliko velikih IT kompanija u BiH. Iznimno smo ponosni na činjenicu da su Mistral uposlenici bili najbrojnija ekipa, kao i na to da su zajedničkim trudom prešli gotovo 20.000 kilometara. Osim što nas je motivisala da se više krećemo i time manje zagađujemo zrak, aplikacija Challenger nam je omogućila da pomognemo u prikupljanju sredstava za one kojima su najpotrebnija. Incijative SOS Dječijih sela su zaista nevjerovatne, jer iznova privlače i povezuju ljude na najbolji mogući način” poručili su iz kompanije Mistral.

Kampanju je podržao i duogogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH kompanija Symphony.

“Symphony već dugi niz godina ima priliku i privilegiju da sarađuje sa SOS Dječijim selima u BiH. Kroz niz zajedničkih aktivnosti, uspjeli smo da povežemo našu viziju da budemo pokretači promjena i razvoja lokalnih zajednica i cilj SOS Dječijih sela da kreiraju jednake prilike za djecu i mlade bez roditeljskog staranja. Čestitamo svim Symphony uposlenicima na njihovom doprinosu i angažmanu tokom trajanja IT4SOS kampanje te se zaista nadamo se da ćemo i naredne godine imati priliku biti dio istog pokreta”, kažu iz kompanije Symphony.

Dijelom kampanje bila je i kompanije DCCS iz Tuzle u kojoj smatraju da “Projekat IT4SOS zaista je fantastičan način da kompanije doprinesu zajednici, a ujedno, kroz zajednički poduhvat, motivišu svoj kolektiv za zdraviji način života i humanost. Pružiti podršku IT4SOS projektu, sa fokusom na pomoć najranjivijim kategorijama , uticati na bolju budućnosti za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, je zaista poseban osjećaj i drago nam je da smo imali čast biti dio ovakvog projekta”, poručili su.

Zahvalnice za odlične rezultate uručene su i predstavnicima kompanije Bicom Systems. “Bila nam je izuzetna čast biti dio IT4SOS kampanje, te smo sretni što smo na ovaj način podržali SOS Dječija sela u BiH. Naše kolegice i kolege su se rado odazvale ovom projektu i u proteklim mjesecima ostvarili odlične rezultate. Vjerujemo da se udruživanjem snaga mogu ostvariti značajni uspjesi u zajednici, a ovaj projekat je i pokazatelj toga”, izjavili su.

Nakon ceremonije dodjele zahvalnica učesnike su ugostile porodice iz SOS Dječijih sela u BiH. Upravo je druženje sa djecom i mladima bio najemotivniji dio događaja i prilika za IT stručnjake da upoznaju one za koje su prešli sve kilometre.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH posvećena je zdravom rastu i razvoju svakog djeteta jednako kao što su IT kompanije predane dobrobiti i razvoju svojih uposlenika. Upravo zato kampanja IT4SOS imala je za cilj integrisati nekoliko ključnih društveno odgovornih segmenata: brigu o uposlenicima i njihovom zdravlju, brigu o okolišu i brigu o djeci bez roditeljskog staranja. Uz iznimnu posvećenost humanoj misiji zajednički cilj uspješno je i ostvaren.