Nijedno dijete ne treba odrastati samo

Nijedno dijete ne treba odrastati samo

HVALA ZA VAŠU PRVU UPLATU
I
DOBRO NAM DOŠLI U KRUG PRIJATELJA SOS PORODICA!!

HVALA ZA VAŠU PRVU UPLATU
I
DOBRO NAM DOŠLI U KRUG PRIJATELJA SOS PORODICA!!

Iskreno Vam se zahvaljujem

Iskreno Vam se zahvaljujem

na Vašoj prvoj uplati, koja je pristigla na naš račun. Hvala Vam na odluci o kumstvu SOS porodica, a posebno hvala što ste tu svoju odluku donijeli srcem! Hvala što želite svojom mjesečnom donacijom biti uz dječake i djevojčice bez roditeljskog staranja, koja su iz najrazličitijih razloga jednom ostala sama. Ali i dobila drugu šansu za porodicu i kuću ispunjenu ljubavlju.

Stoga, potapšite se po ramenu i budite ponosni na sebe – Vi radite nevjerovatanu stvar! Možda niste toga svjesni, ali Vaša podrška čini da negdje neko malo lice ozari osmijeh čak i kada je teško…i to nikada nemojte zaboraviti!

Podrška koju pružamo djeci i mladima povjerenim nam na brigu, zahtjevna je i dugotrajna. Ali svaka mlada osoba koja započne uspješan samostalni život – uspjeh je svih nas, SOS roditelja koji su sa mnogo ljubavi brinuli svaki dan, tima za podršku djeci, učiteljica i nastavnika…ali i Vas, bez čije pomoći ne bismo uspjeli. Djeci u dva SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici, pružamo ljubav, brigu i toplinu porodičnog doma, kako bismo osigurali sretno djetinjstvo i bolju budućnost. Sretni smo i ponosni da se naša briga o mladima nastavlja i nakon punoljetstva, jer želimo mladim ljudima pomoći da završe studij, ojačaju svoje kapacitete i pronađu posao kako bi mogli uspješno živjeti samostalno.

Po čemu je život u SOS porodicama poseban?

Po čemu je život u SOS porodicama poseban?

Pružiti ljubav i toplinu porodičnog doma za djevojčice i dječake je svakodnevna briga SOS roditelja. Odvesti ih u vrtić, ispratiti u školu, spremiti užinu, dočekati sa toplim ručkom, pomoći da napišu zadaću, posavjetovati, poljubiti, previti razbijeno koljeno, spremiti rođendansko iznenađenje, utješiti zbog neuzvraćene ljubavi, navijati za omiljeni fudbalski tim su samo neki od dnevnih zadataka SOS roditelja, ali i dragocjeni trenuci koje dijeli sa svojim mališanima. Ali najvažniji zadatak je učiniti sve da se djeca osjećaju voljeno i zaštićeno, da osjećaju pripadnost porodici, da odrastaju zdravi i sretni, kako bi postali dobri, marljivi i uspješni mladi ljudi.

Hvala Vam na odluci da kroz kumstvo budete uz SOS porodice i pridružite nam se na putu ka osiguravanju svega onog što čini sretno djetinjstvo i uspješno odrastanje.

U svakom narednom pismu koje ću Vam slati, dobivati ćete crtice iz života SOS porodica. Iskreno se nadam da ćete uživati čitajući svaki naredni redak, te zapravo vidjeti na koji način Vaša podrška čini promjene mogućim.

Sve najbolje Vam želim i radujem se našim narednim kontaktima.

S ljubavlju,
Lejla Đipa
SOS Dječija sela u BiH

slika