Poklonite nam

Hrana 6 KM

Hrana 6 KM

Ako pitate Saru i Adija koje je njihovo omiljeno jelo, Sara će Vam reci da ništa ne miriše tako dobro kao ukusna zeljanica njene SOS mame. Adi će sumnjičavo klimnuti glavom i reći da je ipak ukusnija buranija ili grašak...
Svako od 272 dječaka, djevojčica i mladih ljudi o kojima brinemo ima drugačije želje i ukus, a brižne SOS mame se svakodnevno trude da svima ugode, kako bi u toplom i ukusnom jelu koje je servirano na stolu svi jednako uživali.

Vaša donacija od 6 KM omogućava pokrivanje dnevnog troška hrane za jedno dijete.

Školski pribor i školske obaveze 29 KM

Školski pribor i školske obaveze 29 KM

Svjesni smo važnosti obrazovanja i činjenice da samo vlastitim znanjem i zalaganjem svako dijete može osigurati bolju buduć‡nost za sebe. Baš kao i sva djeca, tako i dječaci i djevojčice koji odrastaju u SOS porodicama, nekada sa više, a nekada sa manje oduševljenja pišu zadać‡u – posebno je to izazovno za sunčanog dana kada vas naprosto sve zove u park na druženje sa prijateljima.
Ipak, obrazovanje je jedan od važnih prioriteta, te se SOS mame svakodnevno trude da nauče mališane koliko je važno da zadać‡a bude napisana, a nova lekcija naučena. 

Vašom donacijom od 29 KM omogućavate pokrivanje mjesečnog troška za školski materijal i školske obaveze jednog djeteta.

Sredstva za higijenu 24 KM

Sredstva za higijenu 24 KM

Nakon što svakom od mališana zaželi laku noć, a oni ušuškani utonu u san, SOS mame posvete se pranju veša. Ali najprije moraju provjeriti da li je u nekom džepu ostao poneki kamenčić nakon igre u parku ili ceduljica razmijenjena na času sa prijateljem iz klupe. Zamislite koliko je deterdženta, sapuna, kaladonta, šampona...potrebno porodici sa sedmero djece? 

Vaša donacija od 24 KM omogućit će pokrivanje mjesečnog troška za kupovinu higijenskih potrepština za jedno dijete.

Džeparac 11 KM

Džeparac 11 KM

Jedan od osnovnih zadataka SOS mame je naužiti djecu kako da štede i šta su prioriteti prilikom kupovine – zato džeparac ima svoju pedagošku pozadinu.
Dejan je posebno štedljiv – jer skupljeni novac želi iskoristiti za kupovinu romobila. Namjerava strpljivo štedjeti koliko god dugo bude potrebno, a onda uživati u vožnjama u parku i na igralištu. 

Vaša donacija od 11 KM osigurava mjesečni džeparac za jedno dijete.