Poklonite nam

Hrana 6 KM

Hrana 6 KM

Ako pitate Saru i Adija koje je njihovo omiljeno jelo, Sara će Vam reci da ništa ne miriše tako dobro kao ukusna zeljanica njene SOS mame. Adi će sumnjičavo klimnuti glavom i reći da je ipak ukusnija buranija ili grašak...
Svako od 272 dječaka, djevojčica i mladih ljudi o kojima brinemo ima drugačije želje i ukus, a brižne SOS mame se svakodnevno trude da svima ugode, kako bi u toplom i ukusnom jelu koje je servirano na stolu svi jednako uživali.

Vaša donacija od 6 KM omogućava pokrivanje dnevnog troška hrane za jedno dijete.

Školski pribor i školske obaveze 29 KM

Školski pribor i školske obaveze 29 KM

Svjesni smo važnosti obrazovanja i činjenice da samo vlastitim znanjem i zalaganjem svako dijete može osigurati bolju budućnost za sebe. Baš kao i sva djeca, tako i dječaci i djevojčice koji odrastaju u SOS porodicama, nekada sa više, a nekada sa manje oduševljenja pišu zadaću – posebno je to izazovno za sunčanog dana kada vas naprosto sve zove u park na druženje sa prijateljima.
Ipak, obrazovanje je jedan od važnih prioriteta, te se SOS mame svakodnevno trude da nauče mališane koliko je važno da zadaća bude napisana, a nova lekcija naučena. 

Vašom donacijom od 29 KM omogućavate pokrivanje mjesečnog troška za školski materijal i školske obaveze jednog djeteta.

Sredstva za higijenu 24 KM

Sredstva za higijenu 24 KM

Nakon što svakom od mališana zaželi laku noć, a oni ušuškani utonu u san, SOS mame posvete se pranju veša. Ali najprije moraju provjeriti da li je u nekom džepu ostao poneki kamenčić nakon igre u parku ili ceduljica razmijenjena na času sa prijateljem iz klupe. Zamislite koliko je deterdženta, sapuna, kaladonta, šampona...potrebno porodici sa sedmero djece? 

Vaša donacija od 24 KM omogućit će pokrivanje mjesečnog troška za kupovinu higijenskih potrepština za jedno dijete.

Džeparac 11 KM

Džeparac 11 KM

Jedan od osnovnih zadataka SOS mame je naućiti djecu kako da štede i šta su prioriteti prilikom kupovine – zato džeparac ima svoju pedagošku pozadinu.
Dejan je posebno štedljiv – jer skupljeni novac želi iskoristiti za kupovinu romobila. Namjerava strpljivo štedjeti koliko god dugo bude potrebno, a onda uživati u vožnjama u parku i na igralištu. 

Vaša donacija od 11 KM osigurava mjesečni džeparac za jedno dijete.