Prezentiranje programa za mlade YES Centar u Opštini Istočna Ilidža

Prezentiranje programa za mlade YES Centar u Opštini Istočna Ilidža

Tokom prošle sedmice organizovana je prezentacija  Programu za mlade YES Centar u saradnji sa Opštinom Istočnom Ilidžom i Centrom za socijalni rad.

Mladima su prezentovane  sve mogućnosti koje Yes Centar pruža: od samog  načina uključivanja u Centar, preko Info centra i Servisa za razvoj karijere i razvoj kompetencija, te Servisa za mogućnosti i razvoj sposobnosti samozapošljavanja.
Mladi su pokazali veliki interes za Yes centar, a posebno im je bilo interesantno koje su to najpoželjnije vještine koje poslodavci očekuju od uposlenika i kako svoje vještine unaprijediti te steći nove u okviru Yes Centra. Neki mladi su predstavili svoje poslovne ideje i odmah se prijavili za program, jer se žele upustiti u pokretanje sopstvenog biznisa.

SOS Dječija sela BiH kroz aktivnosti programa za mlade žele doprinijeti adekvatnom zapošljavanju mladih žena i muškaraca kroz poboljšanje opšte socio-ekonomske situacije marginaliziranih mladih ljudi u BiH. Jedan od veoma važnih partnera SOS Dječijih sela BiH na ovom projektu je opština Istočna Ilidža, koja kroz svoje odjele ali i druge institucije poput Centra za socijalni rad čini sve kako bi pomogli djeci i mladima u ovoj opštini.