Limitirani kapaciteti za prijem kurbanskog mesa

Limitirani kapaciteti za prijem kurbanskog mesa

Usljed popunjavanja raspoloživih kapaciteta i nemogućnosti adekvatnog skladištenja dodatnih količina kurbanskog mesa u SOS Dječijem selu Sarajevo, obavještavamo sve cijenjene donatore da u periodu Kurban Bajrama SOS Dječije selo Sarajevo neće biti u mogućnosti primati kurbansko meso od fizičkih lica. U SOS Dječijem selu Gračanica kapacitet za prijem kurbanskog mesa još uvijek nije popunjen.

Cijeneći svu dosadašnju podršku dragih prijatelja organizacije, želimo se zahvaliti svim dragim donatorima koji su radost Bajrama dijelili i dijele sa SOS porodicama. Budući da imamo ograničene materijalno-tehničke uslove za skladištenje mesa, a u SOS Dječijem selu Sarajevo već smo primili donaciju kojom smo popunili kapacitete, ovoga puta Vas molimo za razumijevanje.

Sve donacije u prehrambenim i higijenskim proizvodima, školskim materijalima, odjeći, obući, igračkama, kao i donacije u novcu će biti kontinuirano prihvatani tokom čitave godine. Sukcesivne isporuke količina koje su dostatne za redovnu potrošnju u 28 SOS porodica su uvijek dobrodošle. Izazov sa kojim se suočavamo je skladištenje velikih količina proizvoda koji pristignu odjednom, osobito osjetljivih prehrambenih proizvoda u periodu visokih temperatura.

Uz iskrene želje za sreću, ljubav i blagostanje u krugu porodice, svim dragim prijateljima upućujemo iskrene čestitke povodom Kruban Bajrama – Bajram Šerif Mubarek Olsun.